Boşanma Davası Ücretleri ve Masrafları
Boşanma davası ücretleri günümüzde en merak edilen konulardan biridir. Boşanma davaları resmi olarak evli olan çiftlerin bu evliliği bitirmesine verilen isimdir. Boşanmak isteyen çiftlerin Aile Mahkemesine başvurması gerekir. Açılan dava ise boşanma davası olarak adlandırılır. Çiftlerden birinin boşanmak için dilekçe ile mahkemeye başvurması gerekir. Boşanma davalarının farklı pek çok sebebi olabilir. Boşanma davalarının daha hızlı sonuçlanması adına boşanma avukatı ile çalışmak gerekir. Boşanma davası ücretleri davanın çekişmeli ya da anlaşmalı olması durumuna göre değişiklik gösterir. Boşanma davası ücretleri illere ve seçilen avukatlara göre değişiklik gösterir. Anlaşmalı boşanma davalarında çiftler nafaka, tazminat, vekalet konularında anlaşır. Anlaşmalı boşanmalarda dava açmak için harç yatırmak gerekir.
Boşanma Davası Avukatlık Ücreti
Boşanma davası ücretleri avukat seçimine göre değişiklik gösterir. Bu davalar aile mahkemelerinde görülür. Boşanma davalarında vekalet ücreti ile masraflar dava konusu mal varlığı, zorluğu ile doğru orantılı bir şekilde değişir. Davaların türlerine bağlı olarak konunun mahkemeye götürülmesi maliyet sonuçlarını belirler. Anlaşmalı boşanmalarda iki tarafta temel konularda hem fikir olur. Sonrasında anlaşmalar protokole dönüştürülür ve davalar kısa sürelerde sonuçlanır. Anlaşmalı boşanmalar oldukça rahat bir şekilde gerçekleşir. Çekişmeli boşanmalarda çiftlerin anlaşamadığı konular bulunur. Mahkemede hakim çiftlerin anlaşamadığı konularda kararda bulunur.
Anlaşmalı ve Çekişmeli Boşanma Ücretleri
Anlaşmalı boşanmalar çekişmeli boşanmalardan daha az masraflıdır. Bu davalar genelde tek celsede sonuçlanır. Boşanma davası avukat ücreti, dava başvuru harcı, protokol hazırlama ücreti, dava dilekçe ücreti bulunur. Çekişmeli boşanma davalarında masraf ve ücretlerde artış olur. Hem maliyet hem de zaman açısından kişileri uğraştırır. Bu süreçler son derece yıpratıcıdır. Bu nedenle profesyonel avukatlar ile çalışmak önemlidir.